Plants Behaving Badly neemt de kijker mee naar de evolutie van het plantenrijk. Een geheime wereld vol dodelijke vallen en plantaardige verleidingen. Deze 2-delige documentaire schijnt hiermee een uniek licht op de wereld van orchideeën en vleesetende planten zoals nog nooit eerder vertoond. De serie is ingesproken door BBC presentator Sir David Attenborough.

Meer dan anderhalve eeuw geleden trokken twee groepen planten de aandacht van wetenschapper Charles Darwin. Orchideeën en vleesetende planten. Tot op de dag van vandaag blijven deze twee planten soorten wetenschappers verbazen. Beide hebben door de jaren heen hun eigen leefomgeving veroverd en unieke overlevingsstrategieën ontwikkeld. Zo worden vleesetende planten ook wel gezien als de jagers in het plantenrijk. Deze groep planten is in staat om haar prooi op meerdere manieren te vangen, verteren en doden. Dit kan door middel van een kleefval, waarbij de insecten vastplakken aan de plant en langzaam worden verteerd. Een dichtklappende val, waarbij de prooi wordt opgesloten en niet meer kan ontsnappen. Via een bekerval, waarbij de prooi terechtkomt in een bekervormig blad en hier langzaam verdrinkt. Of tot slot via een zuigval of een fuikval. Beide met de funtie om de prooi naar binnen te zuigen en hier langzaam te verteren.
Plants Behaving Badly is een prachtige documentaire die het plantenrijk laat zien op een manier zoals we dit nooit eerder hebben mogen aanschouwen.

Genre
Doku: Natur & Tier
Land
UK

Plants behaving Badly (DVD)

EAN
4006448410032
Release Datum
08-04-2014
Leeftijd
0
Speelduur
106 Minuten
Beeldformaat
16x9 anamorph (1,78:1)
Talen 1:
Engels Dolby Digital 2.0
Talen 2:
Duits Dolby Digital 2.0
Ondertiteling
Nederlands
Extra

Plants behaving Badly (Blu-ray)

EAN
4006448510039
Release Datum
08-04-2014
Leeftijd
0
Speelduur
106 Minuten
Beeldformaat
16x9 anamorph (1,78:1)
Talen 1:
Engels DTS-HD 2.0
Talen 2:
Duits DTS-HD 2.0
Ondertiteling
Nederlands
Extra
×