De populaire anime en manga, nu eindelijk als epische live-action verfilming! Het spectaculaire samoerai avontuur spat overtuigend van het scherm dankzij de intense actievolle choreografie en de gedetailleerde setting. Dit maakt de film een must see voor niet alleen de fans van dit genre maar ook van elke andere filmliefhebber. Daarbij is er een glansrol weggelegd voor de opkomende Japanse superster Takeru Sato (“Kamen Rider Den-O”, “Goemon”) als de mysterieuze zwaardvechter, Kenshin Himura.

Japan, 1878: Het land opent de grenzen na eeuwen van bewuste isolatie van het Westen. In deze tijden van onrust en eenzaamheid trekt de samoerai Kenshin door het land. Hij draagt een donker en wreed verleden met zich mee in zijn barre tocht door Japan. Als de genadeloze moordenaar genaamd “Battousai” draagt hij de bloedschuld voor de vele levens die hij ten einde heeft gebracht.

Nu hij tot inkeer is gekomen gebruikt de zwaardvechter zijn zwaard alleen nog maar om het onschuldige volk te beschermen. Hij komt bij zijn boetedoening oog in oog te staan met zijn verleden als hij erachter komt dat een moordenaar onder zijn oude naam mensen doodt in Tokyo. Tijdens zijn zoektocht naar de echte moordenaar komt hij oude vijanden tegen en ontdekt hij een complot vol van wraak tegen hem. In de alles bepalende confrontatie met de echte dader staat alles op het spel…

Genre
jaar
2012
Land
Japan
Acteurs
Takeru Satoh, Yu Aoi, Emi Takei, Teruyuki Kagawa
Regisseur
Keishi Ohtomo
Productie
Shinzo Matsusashi
Script
Keishi Ohtomo, Kiyomi Fujii

Rurouni Kenshin (DVD)

EAN
4013549050838
Release Datum
31-10-2013
Leeftijd
16
Speelduur
130 Minuten
Beeldformaat
16x9 anamorph (2,35:1)
Talen 1:
Duits Dolby Digital 5.1
Talen 2:
Japaans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling
Duits, Nederlands
Extra

Rurouni Kenshin (Blu-ray)

EAN
4013549050005
Release Datum
31-10-2013
Leeftijd
16
Speelduur
135 Minuten
Beeldformaat
Talen 1:
Duits DTS-HD 5.1
Talen 2:
Japaans DTS-HD 5.1
Ondertiteling
Duits, Nederlands
Extra
×