In ZERO DAYS gaat documentairemaker Alex Gibney op zoek naar de hackers die enkele jaren geleden malware verspreidden die bekendstaat als Stuxnet. Een virus zo krachtig dat geen computer ertegen bestand bleek. Hij komt een cyberoorlog op het spoor die ontketend blijkt te zijn door Amerikaanse en Israëlische geheime diensten met als doel het nucleair programma van Iran te saboteren.

Stuxnet werd zo zwaar geheimgehouden dat tot op de dag van vandaag geen enkele vertegenwoordiger van de Amerikaanse of Israëlische overheid zijn betrokkenheid publiekelijk heeft toegegeven, laat staan verantwoordelijkheid heeft genomen.

ZERO DAYS doorbreekt deze geheimhouding door nieuwe informatie over het Amerikaanse cyberwapen-programma bloot te leggen. Binnen milliseconden kunnen deze wapens een
gehele infrastructuur – zoals elektriciteitsnetten,
ziekenhuizen, transportsystemen en waterzuiveringsinstallaties – platleggen of vernietigen ongeacht de afstand en zonder dat het doelwit er ooit achter zal komen wie de aanval heeft uitgevoerd.

De film is dan ook een waarschuwing voor technologie, macht, onbedoelde gevolgen, moraliteit en de gevaren van geheimhouding en hoopt hiermee het debat over cyberwapens te openen.

Genre
jaar
2016
Land
USA
Acteurs
David Sanger, Emad Kiyaei, Eric Chien
Regisseur
Alex Gibney

Zero Days (DVD)

EAN
4013549080279
Release Datum
27-04-2017
Leeftijd
0
Speelduur
115 Minuten
Beeldformaat
16x9 anamorph (1,78:1)
Talen 1:
Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling
Nederlands
Extra
×